50 g smält smör
1 ägg
2 dl dadlar utan kärnor
2 dl vatten
3 dl mjöl
2 dl socker
2 dl grovhackade valnötter
2 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 kryddmått salt
1 kryddmått salt
1 tsk malen kardemumma
Smörj och bröa en form, gärna avlång. Koka vattnet. Häll på dadlarna och mosa med en
gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kardemumma. Vispa
smör och socker poröst. Tillsätt ägg och vispa. Rör ner i mjölblandningen
tillsammans, dadelmoset och valnötterna. Häll smeten i formen. Grädda på nedre delen av ugnen i ca 50
minuter i 175 grader.
Det låter smaskigt! Jag bor i Turkiet och här finns mycket dadlar så jag ska nog gå och köpa och göra kakan idag.
SvaraRaderaTrevlig blogg!! :-)
Jag äääälskar mat från Mellanöstern
Vad roligt! Hoppas att du blir nöjd. Jag älskar turisk mat, jag har några recept som är ursprungligen från Turkiet, de älskar jag.
SvaraRadera