Mina barn älskar marsipan. Är de med när vi gör något med marsipan så räknar jag med att barnen mumsar i sig en tredje del av marsipanen. Barnen tycker att det är kul att hjälpa till när jag gör nötkulorna, då behöver jag dessutom skaffa extra choklad för det brukar också slinka ner. Nötkulor passar utmärkt till jul och advent. Så här mycket behöver du till ca 35 st.
450 g marsipan
2.5 dl hasselnötter
350 g mörk eller ljus blockchoklad
25 g vit choklad
Lägg bakpapper på en plåt.
Rosta nötterna i ugnen i på 100 grader i ca 25 minuter, låt
kallna. Ta bort all överflödig skal genom att lättgnugga nötterna i handen. Dela
marsipanen i 3 delar och knåda varje del till en boll så att marsipanen mjuknar.
Arbeta in nötterna i marsipanen. Knåda på bakbord pudrat med florsocker. Forma
varje del marsipan till små kulor. Håll kulorna åtskilda. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen över hett vatten och
rör tills chokladen smälter. Stick en provsticka i marsipankulorna och doppa
dem i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad droppa ner i skålen. Lägg
samman marsipankulor tre och tre, en av varje smak. Kyl tills chokladen
stelnat.
Smält den vita chokladen och ringla över varje grupp kulor. Kyl
tills chokladen stelnat.
Jag kom in här via en länk på Söta saker! Härligt! Jag kommer absolut att testa oika recept. Ser supergott ut! Kram
SvaraRaderaRoligt att du hittade hit och att du tycker att det ser supergott ut. Jag är imponerad av att du har tre bloggar igång samtidigt. Kram tillbaks :)
SvaraRadera