fredag, december 23, 2011

Nötfudge

När jag bläddrade i min favorit chokladbok, Alla tiders choklad, hittade jag ett recept som jag tyckte verkade gott så jag var tvungen att prova. Som vanligt kunde jag inte hålla mig till receptet så jag har ändrat lite. Familjen är enad om att det blev himla gott. Jag fick så klart hjälp av Anna 3 år och Adam 1 år så jag kan inte garantera att vi följde receptet helt. Men som sagt gott blev det. Det här behöver ni ha för 25 bitar:


250 g mörk choklad
4 msk koncentrerad mjölk
2 msk smör
2 dl rostade & grovt hackade hasselnötter (eller andra favorit nötter)
1 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker


Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål tillsammans med smöret och den koncentrerade mjölken. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade. Lyft bort skålen från värmen. Tillsätt vaniljsocker och lite socker i taget. Rör ner nötterna i smeten. Häll över i en smord form (ca 20x20 cm). Platta till smeten till en slät yta. Låt kallna tills fudgen stelnat. Skär i bitar och servera.

2 kommentarer:

  1. Verkar väldigt smaskigt! Tur att du har sådan handräckning i köket:) /Marie

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra. God jul hälsar Aseel

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.