söndag, december 18, 2011

Jordnötschoklad

Jag gillar Snickers och det här godiset påminner väldigt mycket om det. För att göra godiset behöver man ha både vitt och mörk/ljus choklad. Använd choklad som du gillar när det gäller valet mellan mörk eller ljus, jag är mer förtjust i ljus choklad så jag använder det. Godiset är himla gott. Receptet ger 30 st.
175 g vit choklad
125 g grahamskex (t.ex. digestivekex)
1.5 dl jordnötter
175 g mörk eller ljus blockchoklad

Lägg bakpapper på en plåt.
Bryt grahamskexen i småbitar.  Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en stor skål över en kastrull med sjudande vatten. Rör ner bitarna i den smälta chokladen tillsammans med nötterna. Skeda upp små högar chokladblandning på plåten. Kyl jordnötschokladen tills de stelnat och tag sedan loss dem från bakpapperet. Bryta den mörka eller ljusa chokladen i bitar och smält i en stor skål över en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen svalna lite. Doppa jordnötschoklad chokladen och låt överflödig choklad droppa tillbaka i skålen. Ställ tillbaka på plåten och kyl tills den stelnat.

Med detta deltar jag i månadens sötsak hos söta saker där månadens tema är extra allt. Vem skulle inte bli glad av choklad?


2 kommentarer:

 1. Hej! Jag bara undrar om du använder salta jordnötter eller naturella. :)

  Jag älskar både snickers och digestive så det här ska jag definitivt prova!! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Helena
  Kul att du ska prova receptet. Jag använder salta jordnötter, det blir en härlig kombination då. Hoppas att du gillar dem
  MVH
  Aseel

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.