Ris, ris, ris och ris. Vi brukar servera ris till det mesta. Om man vill göra lite mer än bara koka riset så passar det här receptet alldeles utmärkt. Det blir festligt tack vare kombinationen av söta russin och knapriga mandlar. För 4 portioner behöver du:
5 dl basmatiris
7 dl kyckling- eller köttbuljong (eller 5 dl vatten)
6 msk olja
2 tsk salt
Garnering:
100 g skållad, delad mandel(eller pinjenötter)
100 g russin
3 msk olja
7 dl kyckling- eller köttbuljong (eller 5 dl vatten)
6 msk olja
2 tsk salt
Garnering:
100 g skållad, delad mandel(eller pinjenötter)
100 g russin
3 msk olja
Tvätta riset och lägg det i blöt i ca 10 minuter. Häll
bort blötläggningsvattnet. Värm oljan. Stek riset lite lätt tillsammans med
salt. Tillsätt buljong. Koka upp och låt sjuda
tills vätskan har kokat bort. Rör om och sänk temperaturen till den lägsta. Låt
stå ett tag, ca 30 minuter.
Granering: Värm oljan. Häll
i mandel (eller pinjenötter) och bryn under omrörning tills de får gyllenbrun
färg. Sänk temperaturen. Tillsätt russin och rör om.
Lägg upp riset och häll på garneringen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.