måndag, april 30, 2012

Rashi och debbis - Dadelsirap med sesampasta



Jag tycker om den här efterrätten som är väldigt enkel att göra. Det är bara att ha ingredienserna hemma så är du i hamn. Rashi och debbis är en enkel dipp som görs genom att blanda sesampasta och dadelsirap. Sesampastan, Tahini eller Tahina, görs av sesamfrön som mixas till en slät pasta. Pastan har speciell smak och den är tydlig i den här efterrätten. Det här blir mitt bidrag till månadens sötsak med temat sagolikt.

Till 4 portioner:
2½ dl sesampasta, Tahini eller Tahina
1 dl dadelsirap
arabiskt vitt tunnbröd (eller pitabröd)

Gör så här:
Blanda sesampasta och dadelsirap och servera i en djup tallrik tillsammans med brödet. När man ska äta så doppar man brödet i blandningen.

7 kommentarer:

  1. Så enkelt! och det låter gott. detta ska jag prova. /Lisa

    SvaraRadera
  2. Ingredienserna håller länge i kylen så det kan man alltid ha i kylen :)

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut!

    Passar även på att tipsa om tävlingen på min blogg! Man kan vinna saker från sagaform. www.matochglass.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Emma!
      Nu är det bara att hålla tummarna :)
      Aseel

      Radera
  4. Vilken fantastisk blogg! Min pojkvän kommer från Irak och när vi firar ett år tillsammans så har jag tänkt överraska honom med en festmåltid med Irakisk mat =) Googlade bara för inspiration och hittade hit, och shit... kunde inte önskat mig något bättre!

    Älskar Irak och Irakisk mat så den bloggen passar mig verkligen precis. Tack för det =)

    /Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sofie
      Vad roligt att du hittade bloggen och att du gillar den. Jag blir glad då :) Hoppas att du hittar några goda recept som du kan överraska din pojkvän med. Välkommen :)
      Varma hälsningar
      Aseel

      Radera
  5. Hej Johanna
    Tack för tipset, det var en rolig idé, det ska jag följa upp :)
    Aseel

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.