måndag, april 16, 2012

Björnbär och äppelpaj


Jag hade för få äpplen för att göra äppelpaj och för lite bär för att göra björnbärspaj, då var det bara att kombinera ihop björnbär och äppelpaj. Himla gott blev det så det kommer jag att göra om.

Smultäcket:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
150 smör
2 msk strösocker 
1 msk vaniljsocker

Frukt:
2 äpplen
250 g björnbär
3 msk strösocker
1 tsk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Smultäcket: Smält smöret. Rör ner strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och havregryn.
Skala och skiva äpplen. Lägg de i en ungssäker form tillsammans med bären. Strö över socker och potatismjöl.  Strö smultäcket över. Grädda mitt i ugn i cirka 40 minuter, tills smuldegen fått fin färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
 


1 kommentar:

  1. Mumsfilibabba!!! Den var riktigt god. Tack för receptet. Halkade in här när jag googlade äppelpaj :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.