Jag tycker om den här efterrätten som är väldigt enkel att göra. Det är bara att ha ingredienserna hemma så är du i hamn. Rashi och debbis är en enkel dipp som görs genom att blanda sesampasta och dadelsirap. Sesampastan, Tahini eller Tahina, görs av sesamfrön som mixas till en slät pasta. Pastan har speciell smak och den är tydlig i den här efterrätten. Det här blir mitt bidrag till månadens sötsak med temat sagolikt.
Till 4 portioner:
2½ dl sesampasta, Tahini eller Tahina
1 dl dadelsirap
arabiskt vitt tunnbröd (eller pitabröd)
Gör så här:
Blanda sesampasta och dadelsirap och servera i en djup
tallrik tillsammans med brödet. När man ska äta så doppar man brödet i blandningen.
Så enkelt! och det låter gott. detta ska jag prova. /Lisa
SvaraRaderaIngredienserna håller länge i kylen så det kan man alltid ha i kylen :)
SvaraRaderaSer jättegott ut!
SvaraRaderaPassar även på att tipsa om tävlingen på min blogg! Man kan vinna saker från sagaform. www.matochglass.se
Tack för tipset Emma!
RaderaNu är det bara att hålla tummarna :)
Aseel
Vilken fantastisk blogg! Min pojkvän kommer från Irak och när vi firar ett år tillsammans så har jag tänkt överraska honom med en festmåltid med Irakisk mat =) Googlade bara för inspiration och hittade hit, och shit... kunde inte önskat mig något bättre!
SvaraRaderaÄlskar Irak och Irakisk mat så den bloggen passar mig verkligen precis. Tack för det =)
/Sofie
Hej Sofie
RaderaVad roligt att du hittade bloggen och att du gillar den. Jag blir glad då :) Hoppas att du hittar några goda recept som du kan överraska din pojkvän med. Välkommen :)
Varma hälsningar
Aseel
Hej Johanna
SvaraRaderaTack för tipset, det var en rolig idé, det ska jag följa upp :)
Aseel