Mycket goda och enkla muffinsar. Det går snabbt att tillaga tack vare matbredaren. Samt är de nyttigare än andra muffinsar eftersom dem innehåller morötter, mandel och olja istället för smör.
Ingredienser ca 15 st:
3 morötter (ca 200 g)
0.75 dl sötmandel (ca 50 g)
2 st ägg
2 dl strösocker
0.5 tsk kanel
0.5 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja
Gör så här:
Skala
morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg morötterna och mandeln i
matberedare med kniv. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat. Tillsätt
ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren. Häll ner oljan i smeten.
Blanda kanel, ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och
vetemjöl. Häll ner över oljan i smeten och sist mjölblandningen. Blanda
försiktigt genom att använda impulsknappen. Häll smeten i
muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Precis innan de går in i ugnen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.