lördag, april 14, 2012

Morotsmuffins med mandel


Mycket goda och enkla muffinsar. Det går snabbt att tillaga tack vare matbredaren. Samt är de nyttigare än andra muffinsar eftersom dem innehåller morötter, mandel och olja istället för smör.

Ingredienser ca 15 st: 
3 morötter (ca 200 g) 
0.75 dl sötmandel (ca 50 g) 
2 st ägg 2 dl strösocker 
0.5 tsk kanel 
0.5 tsk ingefära 
1 tsk vaniljsocker 
0.5 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
2 dl vetemjöl 
1 dl matolja

Gör så här: 
Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg morötterna och mandeln i matberedare med kniv. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren. Häll ner oljan i smeten. Blanda kanel, ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan i smeten och sist mjölblandningen. Blanda försiktigt genom att använda impulsknappen. Häll smeten i muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.


Precis innan de går in i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.