Deg till ca 100 kakor:
12 dl mjöl
4 dl smör
2 dl standardmjölk
2 dl yoghurt
50 g färsk jäst, 1 paket
4 tsk brödkrydda
2 tsk socker
2 tsk salt
Valnötsfyllning:
4 dl hackade valnötter
3 msk socker
1 msk malen kardemumma
1 msk vatten
Pensling:
2 ägg
Gör så här:
Valnötsfyllning: blanda socker, valnötter, vatten och
kardemumma.
Degen: Värm mjölk och yoghurt fingervarmt. Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut med lite fingervarm mjölk och yoghurt. Tillsätt resten av mjölk, yoghurt och socker. Blanda samman mjöl, salt, brödkrydda och smör. Tillsätt jästblandningen. Arbeta i maskin tills degen är smidig. Dela degen i fyra delar.
Valnötskliecha: Kavla ut varje del av degen tunt. Tryck ut cirklar, ca 3-4 centimeter i diameter, med ett vänt glas. Lägg en tesked valnötsfyllningen i mitten. Tryck ihop kanterna. Ta tag i den ena kanten, vik den inåt och tryck in den med fingertopparna så den fastnar. Gör samma sak med nästa bit tills hela kanten är vikt inåt omlott. Lägg på bakplåtspapper på en bakplåt. Låt jäsa i ca 15 minuter. Pensla med ägg och grädda i ugnen på 200 grader tills de får en gyllenbrun färg i ca 10 minuter.
Hej!
SvaraRaderaVad kul att kika in i din blogg! Hittar mycket som ser gott ut.
Hälsningar Charlotte, Isabelles mamma
Kul Charlotte att du kollade in här.
RaderaSoliga hälsningar
Aseel
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHej. Jag har nu provat baklava, blev jättegott :) Ska idag göra dessa kliecha, hoppas på samma tur att allt går bra :) Tack för bra skrivna recept med enkla förklaringar på hur man gör.
SvaraRaderaMvh Annki
Hej Annki,
SvaraRaderaTack för att du berättar hur det har gått för dig. Jag är glad att baklvan blev jättegott och att du tycker att recepten är bra skrivna med enkla förklaringar.
Lycka till med kliecha, berätta gärna hur det går, jag är nyfiken :)
Hälsningar
Aseel