söndag, april 15, 2012

Gott bröd utan jäst



En härlig söndagmorgon med doft av nybakat bröd som smakade himla gott. Underbar start på dagen fick vi idag. Det är så fantastiskt underbart att kunna baka bröd utan jäst. I detta recept är jästen ersatt med bikarbonat vilket gör att degen inte behöver jäsa. Så smidigt! Jag är helt såld! Det kommer jag att göra ofta. 

Till 2 limpor:
8 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 msk brödkryddor
8 dl yoghurt
2 dl vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser ordentligt. Tillsätt vatten och yoghurt. Degen ska vara kladdig, det är bara bra. Lägg bakplåtspapper i 2 avlånga formar som rymmer 1,5 liter. Fyll formarna med smeten. In i ugnen i ca 50-60 minuter. Blir ytan mörk - täck med bakplåtspapper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.