lördag, januari 14, 2012

Simsimmia - gott sesamgodis



Simsimmia är ett gott och nyttigt godis gjort på sesamfrön och valnötter. Sesamfröna är rika på mineraler, protein, E-vitamin och fleromättat fett. Valnötter innehåller protein, fett och mycket järn. Blandningen av sesam och valnötter ger en härlig smakkombination.

1 dl sesamfrö
¼ dl vatten
1 dl socker
1 dl honung
1 msk citronsaft
2 tsk malen kardemumma
½ dl valnötter

Gör så här:
Strö sesamfröna i ugnsfast form och grädda i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Häll socker, vatten och honung i en kastrull och låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt citronsaft och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Tillsätt sesamfröna och rör om, låt sjuda i ca 5 minuter. Krossa valnötterna och häll de i blandningen tillsammans med kardemumman och rör om. Smeta ut blandningen på ett bakpapper och låt stelna i ca 10 minuter. Skär i ca 24 bitar.

5 kommentarer:

  1. Detta såg gott ut. Kan man kanske ha detta som tillbehör till glass?

    SvaraRadera
  2. Hummm, jag funderar. Den är lite seg så jag tror inte det faktiskt. Den påminner om sesamkakor som man kan köpa hos hälsobutiker. Man kan njuta av en bit till kaffet :)

    SvaraRadera
  3. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm så gott :)

    SvaraRadera
  4. åh dessa brukar maken äta i syrien,och de är ju så goda
    kanske man ska ta och göra dessa

    SvaraRadera
  5. undrar om du har skalade eller oskalade sesamfrön?. Min smet är för kletig, jag kan inte skära ut bitar. har följt receptet. men gott är det!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.