onsdag, januari 11, 2012

Chokladpannacotta

Jag kallar den här efterrätten för chokladpannacotta eftersom den påminner om just chokladpannacotta. Den är en mild och frisk dessert som förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt eller färska bär.



10 dl mjölk
4½ msk potatismjöl
1 dl socker
3 msk kakao
4 msk rosenvatten (eller 1 msk malen kardemumma)
1 ägg
Garnering:
Frukt, bär, gärna hallon


Gör så här:
Blanda potatismjöl och kakao tillsammans med ca 1 dl mjölk i en kastrull. Tillsätt ägg, socker och resten av mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt tills den tjocknar. Tillsätt rosenvatten eller kardemumma och rör om. Häll blandningen i skålar och låt stå i kylen i minst 8 timmar. Garnera med frukt eller bär precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.