måndag, januari 09, 2012

Nykokta kikärter som tillbehör

Nykokta kikärter kan serveras som tillbehör. Då funkar det inte med kikärter i burk utan de ska vara nykokta, ljumna och smaksatta med salt och citron. I Irak säljer man kokta kikärter på gatan på samma sätt som man säljer korv med bröd i Sverige. Till 4 portioner behövs det:


5 dl torkade kikärter
2 l vatten
1 msk salt
1 citron

Gör så här:
Blötlägg kikärterna över natten. Sila bort blötläggningsvattnet. Häll 2 liter vatten i en gryta tillsammans med de blötlagda kikärterna och koka upp. Sjuda i ca 1 timme eller tills kikärterna mjuknat. Smaka på bönorna och känn om de behöver kokas mer. Tillsätt salt. Om saltet tillsätts i början av kokning kommer kikärterna inte att mjukna. Servera i små djupa tallrikar tillsammans med buljongen och citronskivor.

2 kommentarer:

  1. hej
    Hoppas du haft en bra dag.
    Du har fått en liten award av mig. Men du, absolut inget krav att föra detta vidare, bara en komplimang från mig!

    SvaraRadera
  2. Hejsan Emma
    Tack jag har haft en underbar dag. Hoppas att du också har haft en bra dag.
    Gud vad glad jag blev över att du gillar bloggen och att jag fick en award av dig. Jag visste inte vad det var en awars r för något innan så jag var tvungen att kolla upp det :)
    Jätte roligt att du är intresserad av min blogg. Du har själv en fin blogg tycker jag
    Tack snälla du igen

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.