söndag, november 20, 2011

Fylld potatis

Potatis används som tillbehör i det irakiska köket. Det här receptet kan man säga är en potatisgryta som serveras gärna med ris, bröd och grönsakssallad. Rätten är smakrik men inte stark.


10 fasta potatisar
olja till stekning
Köttfyllning: 
750 g nötfärs
1finhackad gul lök
olja till stekning
2 tsk salt
Tomatsås:
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
5 dl vatten

Skala potatisen, skär ett lock och gröp ur en del av innehållet. Spara locket. Lägg potatisarna direkt i vatten så de inte ändrar färg. Stek potatisarna, även locken, tills de får en gyllenbrun stekyta. Fräs köttfärs och lök i en stekpanna, krydda med salt och kryddblandning. Fyll potatisarna med köttet och lägg i en ugnsfastform. Sätt på locket. Blanda ihop tomatsåsen och häll i formen. Baka i ugnen i ca 1 timme på 200-225 grader.

2 kommentarer:

  1. Spännande recept, men vad är "Irakisk kryddblandning"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      kryddblandningen hittar du här:
      http://irakiskmat.blogspot.se/2011/11/irakisk-kryddblandning.html
      Lycka till :)
      Aseel

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.