Aubergine förekommer i väldigt många irakiska maträtter. Om ni gillar
aubergine så kommer jag att lägga upp flera recept framöver. Tulle är en
vegetarisk gryta och så här lagas den för 4 portioner.
4 stora auberginer (ca 1 kg)
6 skivade gröna paprikor (ca 400 g)
5 skivade tomater (ca 800 g)
4 skivade stora gula lökar (ca 600 g)
2 msk salt
olja till stekning
Tomatsås:
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 tsk paprikapulver, het
5 dl vatten
Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Skala
dessutom ett spår på de översta och understa skivornas yttersidor. Salta
auberginen och låt stå i 1 timme. Då kommer auberginen att suga åt sig mindre
olja vid stekningen. Skölj auberginen och torka av med en ren handduk. Stek aubergineskivorna, några i taget. Stek paprika och lök. (Tips: Grönsakerna kan stekas i ugnen. Aubergineskivorna ska då
först penslas med olja. Strö olja på löken och paprikan.)
Lägg auberginen i en gryta, sedan ett lager grön paprika,
därefter ett lager lök och sist ett lager tomat.
Blanda ihop tomatsåsen och häll på grönsakerna. Låt sjuda på
låg värme i ca 45 minuter.
Servera gärna med bröd och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.