Den här efterrätten påminner om pannacotta, men
innehåller inte lika många kalorier. Det är en favorit. Den kan serveras
både kall och varm. Jag brukar göra dubbla portioner, en portion äter
jag upp varm och den andra tar jag kall dagen efter.
10 dl mjölk
4 msk majsstärkelse
1 dl socker
4 msk rosenvatten (eller 1 msk malen kardemumma)
1 ägg
Garnering:
1 dl hackade pistaschnötter
Blanda majsstärkelse med ca 1 dl mjölk i en kastrull.
Tillsätt ägg, socker och resten av mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt
tills den tjocknar. Tillsätt rosenvatten eller kardemumma och rör om. Häll
blandningen i skålar och låt stå i kylen i minst 8 timmar. Strö över pistaschnötterna precis innan servering.
Valnötter kan användas istället för pistaschnötter. Hacka
valnötterna och rosta i en stekpanna tillsammans med socker och honung. Är man
nötallergiker kan bär eller sylt användes istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.