tisdag, november 15, 2011

Irakisk pannacotta, Mahalabi

Den här efterrätten påminner om pannacotta, men innehåller inte lika många kalorier. Det är en favorit. Den kan serveras både kall och varm. Jag brukar göra dubbla portioner, en portion äter jag upp varm och den andra tar jag kall dagen efter.
10 dl mjölk
4 msk majsstärkelse
1 dl socker
4 msk rosenvatten (eller 1 msk malen kardemumma)
1 ägg
Garnering:
1 dl hackade pistaschnötter

Blanda majsstärkelse med ca 1 dl mjölk i en kastrull. Tillsätt ägg, socker och resten av mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt tills den tjocknar. Tillsätt rosenvatten eller kardemumma och rör om. Häll blandningen i skålar och låt stå i kylen i minst 8 timmar. Strö över pistaschnötterna precis innan servering.


Valnötter kan användas istället för pistaschnötter. Hacka valnötterna och rosta i en stekpanna tillsammans med socker och honung. Är man nötallergiker kan bär eller sylt användes istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.