fredag, november 25, 2011

Kardemummakaka


I morse blev jag bjuden på helt underbara kardemummabullar gjorda på surdeg bakade av Rolandos stenugnsbageri. Tack Sussi för att du hade köpt dem. Kardemummasmaken påminde mig om de här kakorna, man kan kalla de för kardemummakakor. Receptet nedan är för 50 kakor.





400 g smör, rumstemperatur
1 ägg
2 dl socker
7 dl mjöl
1 msk kardemumma
1 dl skållad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker. Tillsätt ägg och fortsätt vispa. Tillsätt mjöl och kardemumma och arbeta ihop degen. Forma kakor med två skedar och lägg de på smord plåt eller bakplåtspapper. Tryck ner en mandel i varje kaka. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.

2 kommentarer:

  1. Är gift med en irakier så jag gav mig på dessa kakor och mums va goda dem blev. En favorit både hos mig o maken. Kommer definitivt komma tillbaka till din blogg o testa på fler saker. Mvh sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra
      Vad roligt att kakorna blev bra och att ni bakade er favorit. Tack för att du skrev och berättade, då blev jag glad. Du är varmt välkommen till bloggen :)
      Hälsningar Aseel

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.