Inlagda grönsaker serveras som tillbehör. Det finns många varianter på inlagda grönsaker. Receptet nedan
är enligt min mamma. För att få en stark inläggning lägg i färsk hel chili efter
smak. Grönsakerna kan förvaras i kylen länge. När grönsakerna är uppätna använd
spaden till nästa inläggning. Torshi är enkelt att göra men det tar tid då grönsakerna ska stå ett tag. Vi tar ett steg i taget. Idag börjar vi med steg 1:
¼ vitkålshuvud (ca 250 g)
3 stora morötter
150 g blomkålsbuketter
150 g kålrot
2 dl salt
5 msk gurkmeja
3 msk curry
1 msk
chilipeppar
10 dl
äppelcidervinäger
Gör så här:
Skala morötter och kålrot och skiva i centimetertjocka
längder. Hacka vitkålen i centimetertjocka skivor. Skölj blomkålsbuketterna.
Lägg alla grönsaker i en djup skål. Salta grönsakerna och låt stå i
rumstemperatur i ett dygn.
Vi hörs imorgon om nästa steg.
Hej,
SvaraRaderaJättefin blogg du har, du är riktigt duktig på att ta fina bilder på maten!
Du och jag bloggar lite i samma område :-) Jag bloggar om all mat jag gör men det blir en hel del irakiskt då jag är gift med en man från irak.
Ha en bra dag!
Hej Hanna,
SvaraRaderaKul att du gillar bloggen. Kul att du också bloggar om samma område. Jag ska kika på din blogg
Ha en trevlig kväll :)
Gott gott, men vart tog oliverna vägen?
RaderaDe får man lägga in sista dagen om man vill ha med dem :)
RaderaHej är det inte väldigt mycket salt i receptet? Ska det sköljas bort innan man lägger det i burkar?
SvaraRaderaHej
RaderaDet behövs så mycket salt, grönsakerna drar åt sig saltet. Inegn sköljning. Du kan minska saltmängden om du tycker att det verkar mycket. Berätta gärna hur det blir så jag vet :)
Lycka till!
Tack för ditt svar. i morgon har det gått 4 dagar så då ska jag provsmaka. har du något förslag på inlagda paprikor? de är ju billiga nu.
RaderaNu har jag provat. nästa gång ska jag skölja bort saltet. det blev gott men alldeles för salt.
Radera