På arabiska kallas den här maträtten för börek, burek eller borek och de påminner om franska crepes. De är väldigt goda tycker jag. De kan stekas och frysas. Vid servering, värm i mikro
eller ugn. Crepesen kan frysas innan
stekning och inför servering stekas frysta. Servera varma med grönsaker. Ingredienser till ca 25
st.
olja till stekning
Pannkaka:
2½ dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
7 dl vatten
3 ägg
1 tsk salt
3 msk olja
Fyllning:
250 g nötfärs
1 msk olja
½ tsk irakisk kryddblandning
½ dl finhackad bladpersilja
½ tsk salt
Gör så här:
Fyllning: Stek färsen i olja i stekpanna. Rör i kryddor,
persilja och salt.
Pannkaka: Vispa ut mjölet i 3 dl vatten till en slät smet.
Vispa i resterande vatten, ägg, salt och rapsolja. Grädda 25 väldigt tunna
pannkakor, ca15 cm i diameter. Låt dem kallna.
Crepes: Lägg en matsked av fyllningen på ytterkanten. Vik in
två sidor och rulla en cylinder. Fyll en stekpanna rikligt med olja och värm.
Använd gärna en mindre stekpanna så går det åt mindre olja. Lägg crepesen i den
varma oljan och stek på varje sida tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på
hushållspapper.
MUms! Tror min dotter kommer älska dessa!
SvaraRaderaDe brukar gå hem hos barn :)
SvaraRaderaDetta ser otroligt gott ut, ska fortsatta att titta runt har hos dig eftersom du verkar ha en massor med gott:)
SvaraRaderaVälkommen att kika runt :)
SvaraRadera