fredag, december 16, 2011

Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc.

Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. Den här salladen har lika många stavningar som recept. Salladen kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den är frisk och passar alldeles utmärkt till grillat. Servera gärna oliver till. Man skulle tro att det är vuxensmak men mina barn älskar den. 


Det här behöver du:
Rejält med finhackad persilja (9 dl persilja)
3 stora tomater, finhackade
1 grön paprika, finhackad
0.5 dl väldigt fin burgul (lika fin som couscous). Det går även bra att använda couscous)
2 st röd lök, finhackad
2 msk torkad mynta eller 0.5 dl finhackad färsk mynta
Dressing:
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
1 tsk stark chilipeppar
2 tsk salt

Gör så här:
Blanda persilja, tomat, paprika, lök och mynta. Rör ihop dressingen. Skölj bulgurgrynen två gånger. Pressa ur allt vatten och tillsätt dressingen och grönsakerna. Blanda noga. Servera kallt. Dekorera gärna med salladsblad och citronklyftor.






2 kommentarer:

  1. ska man koka burgul innan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Burgulen ska inte kokas innan utan det räcker med att blötlägga den med citronsaften så kommer den att svälla. Det är viktigt att använda väldigt fin burgul. Lägg de finhackade tomaterna på också så kommer tomatsaften att bidrar till att de sväller.
      Aseel

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.