Tsatsiki passar till grillat, buffémat, sallad eller chips som dipsås. Basen i tsatsiki är yoghurt och gurka. Jag älskar vitlök så jag brukar ha i mycket vitlök. Det finns många olika recept på tsatsiki och i sommar gjorde min syster sin tsatsiki med dill. Jag tycker att dillen förhöjer sommarkänslan. Här kommer receptet:
Ingredienser till 8 portioner:
1 gurka
1 - 2 vitlöksklyftor, efter smak
4 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
svartpeppar
2 mask olivolja
1 - 2 dl färsk dill
Gör så här:
Skala gurka. Riv den på den grova sidan av
rivjärnet. Skala och pressa
vitlöksklyftor. Hacka dillen. Blanda riven gurka, pressad vitlök och dill med
yoghurt och olivolja i en skål. Salta och peppra. Ställ såsen kallt till
servering. Garnera med dill.
Tips!
Du kan använda naturell yoghurt och i så fall
ta dubbla mängden och låt den rinna av i ett kaffefilter så blir den lite tjockare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.