måndag, augusti 11, 2014

Tsatsiki med dill


Tsatsiki passar till grillat, buffémat, sallad eller chips som dipsås. Basen i tsatsiki är yoghurt och gurka. Jag älskar vitlök så jag brukar ha i mycket vitlök. Det finns många olika recept på tsatsiki och i sommar gjorde min syster sin tsatsiki med dill. Jag tycker att dillen förhöjer sommarkänslan. Här kommer receptet:

Ingredienser till 8 portioner:
1 gurka
1 - 2 vitlöksklyftor, efter smak
4 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
svartpeppar
2 mask olivolja
1 - 2 dl färsk dill

Gör så här:
Skala gurka. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Skala och pressa vitlöksklyftor. Hacka dillen. Blanda riven gurka, pressad vitlök och dill med yoghurt och olivolja i en skål. Salta och peppra. Ställ såsen kallt till servering. Garnera med dill.

Tips!
Du kan använda naturell yoghurt och i så fall ta dubbla mängden och låt den rinna av i ett kaffefilter så blir den lite tjockare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.