måndag, augusti 04, 2014

Auberginesallad



Den här salladen slängde jag ihop första gången för ett par år sedan. Den är väldigt god och är ett utmärkt tillbehör till grillat kött eller kyckling. Till 4 portioner behöver du:

2 st auberginer
1 paket äkta grekisk fetaost gjord på fårmjölk (400 g)
0.5 rödlök
0.5 dl soltorkade tomater
basilika, torkad eller färsk
olja till stekning
salt och svart peppar

Tärna auberginerna och salta rikligt, låt dra i ca 30 minuter då drar den mindre olja vid stekning. Under tiden tärna fetaosten, hacka tomaterna och skiva löken i halvringar. Skölj auberginen och torka med en ren köksduk, stek i oljan och låt svalna. Blanda alla ingredienser tillsammans med mynta och peppra.  

4 kommentarer:

  1. Mmmm smaskigt! Jag gjorde denna rätten till kvällens gillade mat. Den kommer jag att göra igen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla!
      Vad kul att du provade salladen och att du gillar den! Tack för att du berättar det :)
      Aseel

      Radera
  2. Jag är så glad att du är intresserad av irakisk mat. Jag vill gärna få kontakt med dig.
    Amrah Heikkinen

    SvaraRadera
  3. Du kan kontakta mig på amrah.heikkinen@gmail.com. Nyfiken att kontakta dig eftersom jag är själv irakisk och väldigt intresserad av mat:)

    SvaraRadera