onsdag, december 26, 2012

Knäck

God fortsättning önskar jag er alla. Barnen och jag har gjort godis, det är himla roligt. Knäck skulle det vara. Jag tycker att det är jätte skönt att ha termometerför att avgöra när den är klar. Vi gjorde knäck med mandel i smeten. Till ca 75 st behövs följande:


2 dl  socker
2 dl  sirap
2 dl  grädde
2 msk  smör
1 dl  skållad och hackad sötmandel
2 tsk vaniljsocker

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills temperaturen är 125°, ca 15-30 minuter. Tillsätt mandel, vaniljsocker och smör.
Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.


Ps. vi tröttnade på att fördela i knäckformar så vi hällde smeten i en form med bakpapper på. När smeten hade svalnat och stelnat delade vi den i fyrkantiga bitar och förpackade i bakpapper.



1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.