Deg till ca 100 kakor:
12 dl mjöl
4 dl smör
2 dl standardmjölk
2 dl yoghurt
50 g färsk jäst, 1 paket
4 tsk brödkrydda
2 tsk socker
2 tsk salt
Dadelfyllning:
4 msk smör
2 tsk kardemumma
Pensling:
2 ägg
Pensling:
2 ägg
Gör så här:
Värm mjölk och yoghurt fingervarmt. Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut med lite fingervarm mjölk och yoghurt. Tillsätt resten av mjölk, yoghurt och socker. Blanda samman mjöl, salt, brödkrydda och smör. Tillsätt jästblandningen. Arbeta i maskin tills degen är smidig. Dela degen i fyra delar.
Dadelfyllning:
Värm smör på medelvärme. Tillsätt dadel. Tryck ut med en träsked tills det blir en mjuk dadelmassa. Tillsätt kardemumma och rör ihop. Ta en plastpåse och klipp i två lika stora delar (eller liknande material, dock ej platsfolie utan ett tjockare plastark). Lägg hälften av dadelmassan på den ena plasten och täck med den andra. Kavla ut dadelmassan.
Värm smör på medelvärme. Tillsätt dadel. Tryck ut med en träsked tills det blir en mjuk dadelmassa. Tillsätt kardemumma och rör ihop. Ta en plastpåse och klipp i två lika stora delar (eller liknande material, dock ej platsfolie utan ett tjockare plastark). Lägg hälften av dadelmassan på den ena plasten och täck med den andra. Kavla ut dadelmassan.
Kliecha:
Gör samma sak med resten av dadelmassan och de andra degdelarna.
Pensla kliechabitarna med ägg och grädda i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader, tills de får en gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.