Idag blev det hamburgare till middag. Mina barn äslkar att vara med och laga hamburagre så äldsta sonen Anton var överlycklig idag. Receptet nedan räcker till 4 personer:
Burgare:
800 g nötfärs
1 liten finriven gul lök
4 cm färsk finriven ingefära
1 tsk svart peppar
1,5 tsk salt, eller efter smak
1 tsk chilipeppar
1 ägg
Till servering:
4 st hamburgarebröd
8 skivor ost
2 st stora tomater, skivade
2 st röd lökar, skurna i ringar
1 st gurka, skivad
2 st stora tomater, skivade
2 st röd lökar, skurna i ringar
1 st gurka, skivad
1 skivad avokado
Isbergssallad
Fransk senap
Fransk senap
Hej! Nu är Torshin klar, dock blev den lite "kryddig" i min smak, kan man göra den mildare på nå vis såhär i efterhand? :-)
SvaraRaderaTrevlig söndag!
Mvh, Caroline
Hej Caroline
RaderaKryddsmaken finns i både vätska och själva grönsakerna. Du kan antingen tillsätta mer äppelcidervinäger tills du känner att det blir mildare. Vätskan kan användas i flera inläggningar senare så du slösar inte bort :) Om du tycker att det är ALLDELES för kryddigt så kan du också prova att lägga enbart grönsakerna i en flaska och hälla på enbart äppelcidervinäger.
Berätta gärna hur det blir
MVH
Aseel
Tac Aseel! Det blev jätte bra, jag tillsätte dock vatten istället. :-)
SvaraRaderaHar du några Tapsi recept? tex tapsi potata? :-) Jag är också ett stort fan av abergine. Tack för en super blogg!
MVH, Caroline
Vad bra!
RaderaJag la precis ett inlägg om en auberginegryta, jag rekommenerar den varmt. Jag ska kolla upp tapsi recept.
Hälsningar
Aseel