måndag, februari 27, 2012

Bulgursallad


Det blev den här salladen till middag ikväll. Den är härligt god, mättande och enkel att laga. Basen är burgul/bulgur, feta ost, persilja och lök. Tillsätt andra grönsaker du gillar. Jag gillar kombinationen nedan. Den här salladen är en perfekt buffémat.

Sallad:
1 röd paprika, grovhackad
1 röd lök, halvringar
0,5 gurka, skivad
1 dl bladpersilja grovhackad
1 dl svarta oliver
Feta ost, i stora tärningar

Dressing:
5 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk salt

Burgul:
3 dl burgol, gärna grov
3 msk olja
3 dl vatten
1 msk tomatpuré
½ finhackad gul lök
1 tsk salt

Gör så här:
Värm oljan och stek löken tills den får gyllenbrun färg. Tillsätt burgol och stek tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré och stek lite. Tillsätt vatten och salt. Rör om. När vattnet börjar koka sänk temperaturen och låt sjuda med lock. När vattnet har kokat bort, sänk temperaturen ytterligare, rör om och låt stå med lock i ca 15 minuter. Låt kallna lite. Blanda ihop med ingredienserna till salladen. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. 

5 kommentarer:

  1. Hej har du nått recept på Japrak(stavning?) gärna med olika grönsaker :-)
    Jag verkligen älskar din blogg, inne och kikar här allt som nästan varje dag! Får så mycket insperation. :-) Har du tips på nått festaktig måltid? Min man åker från irak till sverige om ett par veckor, hade varit så roligt att övveraska honom med något speciellt.
    Tack för en härlig blogg. :-)
    /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Caroline,
      Vad roligt att du gillar bloggen och följer den, jag blir glad :)
      Vad spännande att din man kommer om 2 veckor. Japrak, eller dolma ligger ute nu. Hoppas att det var det du frågar efter, eller?
      Om du går till feträtt länken där hittar du de recept som man brukar servera då. Biriani, vinbladsdolma, borek, dolma, etc. Det kommer flera recept framöver. Säg till om du vill ha annat specifikt.
      Ha en bra dag
      Med sol :)
      Aseel

      Radera
    2. Tusen tack Aseel, du är en stjärna!
      Detsamma till dig ha en bra dag i solen :-)
      /Caroline

      Radera
  2. Ännu ett gott recept som jag lägger till i min lilla lista!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.