torsdag, februari 16, 2012

Irakisk crepes eller borek, burek, börek



På arabiska kallas den här maträtten för börek, burek eller borek och de påminner om franska crepes. De är väldigt goda tycker jag. De kan stekas och frysas. Vid servering, värm i mikro eller ugn. Crepesen kan frysas innan stekning och inför servering stekas frysta. Servera varma med grönsaker. Ingredienser till ca 25 st.

olja till stekning
Pannkaka:
2½ dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
7 dl vatten
3 ägg
1 tsk salt
3 msk olja
Fyllning:
250 g nötfärs
1 msk olja
½ tsk irakisk kryddblandning
½ dl finhackad bladpersilja
½ tsk salt 

Gör så här:
Fyllning: Stek färsen i olja i stekpanna. Rör i kryddor, persilja och salt.
Pannkaka: Vispa ut mjölet i 3 dl vatten till en slät smet. Vispa i resterande vatten, ägg, salt och rapsolja. Grädda 25 väldigt tunna pannkakor, ca15 cm i diameter. Låt dem kallna.
Crepes: Lägg en matsked av fyllningen på ytterkanten. Vik in två sidor och rulla en cylinder. Fyll en stekpanna rikligt med olja och värm. Använd gärna en mindre stekpanna så går det åt mindre olja. Lägg crepesen i den varma oljan och stek på varje sida tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

4 kommentarer:

  1. MUms! Tror min dotter kommer älska dessa!

    SvaraRadera
  2. De brukar gå hem hos barn :)

    SvaraRadera
  3. Detta ser otroligt gott ut, ska fortsatta att titta runt har hos dig eftersom du verkar ha en massor med gott:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.