De här kallas också för borek på samma sätt som de irakiska crepesen men degen görs på ett annat sätt. I det här receptet är degen mer brödaktig. Vi åt de till middag idag. De kan göras i ordning och läggs i frysen. Innan servering plockar man fram de, steker och serverar varma tillsammans med grönsaker. Bästa snabbmaten som är egentillverkad. Till 25 stycken behövs följande:
olja till stekning
olja till stekning
Deg:
6-7 dl vetemjöl
1 msk vatten
3 ägg
1 tsk salt
2 msk olja
3 ägg
1 tsk salt
2 msk olja
Fyllning:
250 g nötfärs
1 msk olja
½ tsk irakisk kryddblandning
½ dl finhackad bladpersilja
½ tsk salt
Mjölblandning:
1 msk mjöl
2 msk vatten
Gör så här:
Fyllning: Stek färsen i olja i stekpannan. Tillsätt irakisk
kryddblandning, persilja och salt.
Deg: Rör ihop ingredienserna till degen och bearbeta till en smidig deg.
Låt vila i ca 10 minuter.
Rör ihop mjölblandningen.
Borek: Dela degen i fyra delar. Dela sedan varje del i mitten och kavla
ut till en fyrkant. Skär fyrkanten i tre remsor. Placera lite fyllning på
remsor. Vik sedan varje remsa omväxlande till vänster och till höger till en
sluten trekanter. Limma ihop med mjölblandningen. Nu kan man lägga in de i frysen för senare stekning. Eller fyll en stekpanna rikligt med
olja och värm den. Använd gärna en mindre stekpanna så går det åt mindre olja. Stek
några i taget tills de är gyllenbruna på både sidor. Låt rinna av på
hushållspapper.
Riktigt bra recept familjen älskar dom!
SvaraRadera