Att grilla på sommaren är underbart gott. Kebab är en favorit hos oss. Servera kebaben med taboule, bröd, homus, tsatsiki och grönsaker.
ca 900 g lammfärs (nöt- eller blandfärs kan också användes)
2 msk salt
2 tomater
4 tsk irakisk kryddblandning (eller 2 tsk svart pappar och 2 tsk chilipeppar)
2 dl hackad bladpersilja
1 finhackade gullökar
2 msk ströbröd, potatismjöl eller havremjöl
Spett - av trä eller metall
2 msk ströbröd, potatismjöl eller havremjöl
Spett - av trä eller metall
Gör så här:
- Lägg spett av trä i blöt i ca 2 timmar innan du börjar grilla.
- Riv tomaterna i ett rivjärn.
- Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
- Ta ca en halv näve färs och forma till korva. Trä upp korvarna på grillspett och tryck fast dem ordentligt. Blöt händerna om de blir klippiga.
- Grilla på het grill i ca 5 minuter runt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.