Det är gott med nygräddat bröd. Följande recept ger ca 24 portionsbröd
6 dl mjölk, rumstempererat
50 g jäst (1 paket)
16 dl vetemjöl
50 g smör, rumstempererat
1 tsk socker
1 tsk salt
ca 0.5 dl sesamfrön till garnering
Blanda alla ingredienser och arbeta degen i
hushållsmaskin i minst 20 min. Låt degen vila i bunken i 30 minuter. Dela degen
i två delar. Dela varje degdel i 12 små degkluttar. Rulla de till bollar och
lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och doppa dem i sesamfrön.
Låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna på
galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.