Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Vänner, jag önskar er en glad andra advent. Hoppas att ni får en härlig och fridfull dag.
Till en kaka:
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
½ dl konjak
1 tsk bakpulver
Smaktillsats:
rivet skal och pressad saft av 1 ekologisk apelsin
0.5 dl valnötter, grovhackat
0.5 dl russin
0.5 dl torkade aprikoser
0.5 dl torkat fikon
2 tsk kardemumma
Gör så här:
Grovhacka frukten. Lägg i en skål och rör
i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå, gärna över natten.
Sätt ugnen på 175
grader. Smörj och bröa en rund hålform, ca 1,5 liter. Smält smöret. Rör smör
och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt fruktblandningen, nötter,
mjöl balndat med bakpulver och kardemumma. Häll smeten i formen. Grädda i nedre
delen av ugnen ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.