Den här grytan är
väldigt god och smakrik. Smakerna kommer fån olika kryddor: kardemumma,
nejlika, svartpeppar, kryddpeppar, kanel och kryddpeppar. Kryddorna ska vara
hela. Servera grytan tillsammans med ris.
Ingredienser:
1 hel kyckling
eller 2 kg kycklinglår eller ben
2-3 liter vatten
2 msk salt
6 medelstora
potatisar
2 msk tomatpuré
5 st hela
svartpepparkorn
5 st kryddpeppar, hel
2 st kanelstång,
hel
5 st nejlikor, hela
5 st hela
kardemummakapslar
0.5 dl olja
Gör så här:
Kycklingbuljong:
Skölj kycklingen. Lägg vatten, salt och kyckling i en stor gryta. Koka upp och låt
sjuda på medelvärme i ca 45 minuter. Skumma bort fettet då och då. Sila av
buljongen i en annan kastrull.
Gryta:
Skala potatisarna
och dela i 6 bitar. Värm oljan i en
kastrull. Stek kycklingen. Ställ den stekta kycklingen på en tallrik.
Stek potatisen i kastrullen. Tillsätt tomatpuré och
rör om. Tillsätt kycklingbuljongen och alla kryddor. Koka upp och låd sjuda i
ca 20 min eller tills potatisen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.