Pulled beef är en riktigt god rätt och väldigt enkel att tillaga. Pulled beef görs på nötkött och det blir mört och gott! Det passar utmärkt att laga det dagen innan och sen värma på runt 100 grader i ugnen en stund innan den serveras. Jag serverade det tillsammans med hemmagjort tunnbröd, avocado, tomater, röd lök, oliver, färsk spenatblad och gurka.
Det här behöver du ha:
1 kg benfri nötkött, ex. fransyska,
högrev, nötbog
2 st gul lök
4 klyftor vitlök
1 dl tomatpuré
1 msk chillipulver
1 msk paprikapulver
1 msk svartpeppar
2 tsk mald spiskummin
2 tsk salt
4 msk riven färsk ingefära
citronsaft från 2 citroner
Så här gör du:
Skala och skiva gul lök. Skala vitlök och
skär i små bitar. Lägg lök och vitlök i en ungsäker gryta eller form med lock. Blanda de resterande ingredienserna. Gnid in blandningen i
köttet och lägg köttet i grytan.
Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt
grytan tillagas i ungefär 8 timmar med lock på.
Köttet är färdiglagat när det faller isär
om du drar det försiktigt med en gaffel.
Dra isär köttet med en stor gaffel och
bland runt alltsammans i grytan innan serveringen. Himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.