Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning:
8 dl rensade röda vinbär
0,75 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Pajdegen: Smält smöret. Blanda
mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg.
Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen
i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 min, ju
längre desto bättre. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av
ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Fyllningen: Blanda vinbären
med socker och potatismjöl.
Marängen: Vispa äggvitorna
till fast skum. Tillsätt vaniljsockret och hälften av strösockret och vispa
smeten styv. Vänd ner resten av strösockret.
Pajen: Bred ut vinbären i pajskalet. Bred ut marängen över bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, tills marängen har fått lite färg. Låt svalna innan servering.
Pajen: Bred ut vinbären i pajskalet. Bred ut marängen över bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, tills marängen har fått lite färg. Låt svalna innan servering.
Hej, tänkte bara säga att jag uppskattar din blogg. Jag letar alltid efter bra arabiska recept och det så svårt att hitta. MVH Maria Ridha
SvaraRaderaHej Maria,
SvaraRaderaVad roligt att du uppskattar bloggen, tack för att du berättar det. Jag blev jätte glad av att läsa din kommentar som värmde mycket.
Ha en bra dag.
Med sol!
Aseel
Kan verkligen känna den goda smaken i min mun just nu :D Mums!!
SvaraRaderat'nkate göra den här ikväll :)
SvaraRaderaHoppas att den smakade bra :)
Radera