tisdag, april 23, 2013

Kryddiga köttbullar


När jag gör köttbullar utgår jag från basreceptet på hederliga svenska köttbullar som jag lagar på mitt sätt. Jag brukar göra en stor sats för att sedan lägga de färdiggräddade köttbullarna i frysen. Perfekt att plocka fram senare och tina. 

500 g nötfärs
1 dl finmalt havregryn (eller ströbröd)
1.5 dl matlagningsgrädde eller vatten
0.5 gul lök
1 st liten morot
1 cm färsk ingefära
1 st ägg
1.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 krm kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, salt, svartpeppar, paprikapulver, kanel och grädde. Låt svälla 10 min. Mal morot, lök och ingefära i matbredaren. Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Ställ i ugnen i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.