Baba Ganoush är
en Libanesisk auberginedipp med vitlök och ett av de viktigaste inslagen på
mesebordet. Dippen passar utmärkt till grillat kött eller kyckling. Till 4
portioner behöver du:
2 stora
auberginer
2 st
vitlöksklyftor
1 dl citronsaft
1 dl tahini (sesam
pasta)
olivolja
salt och het chilipeppar
efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 250
grader. Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de
inte spricker i ugnen. Lägg auberginerna på en ungsfast form och rosta i ugnen
i ca 30-40 minuter, tills de blir mjuka. De ska vara rejält skrynkliga i
skalet. Låt svalna och skala sedan av skinnet. Lägg sedan inkråmet av
auberginerna i en skål och blanda samman alla ingredienserna och mixa med en
stavmixer. Droppa över lite god olivolja. Garnera gärna med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.