tisdag, april 09, 2013

Baba Ganoush – Libanesisk auberginedipp



Baba Ganoush är en Libanesisk auberginedipp med vitlök och ett av de viktigaste inslagen på mesebordet. Dippen passar utmärkt till grillat kött eller kyckling. Till 4 portioner behöver du:

2 stora auberginer
2 st vitlöksklyftor
1 dl citronsaft
1 dl tahini (sesam pasta)
olivolja
salt och het chilipeppar efter smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen. Lägg auberginerna på en ungsfast form och rosta i ugnen i ca 30-40 minuter, tills de blir mjuka. De ska vara rejält skrynkliga i skalet. Låt svalna och skala sedan av skinnet. Lägg sedan inkråmet av auberginerna i en skål och blanda samman alla ingredienserna och mixa med en stavmixer. Droppa över lite god olivolja. Garnera gärna med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.