Den här köttfärslimpan är min favorit. Ju mer osten smakar desto goda blir köttfärslimpan. Till 4 personer behöver du:
750 g nötfärs
1 msk ströbröd
½ dl mald
havregryn
½ dl mjölk
1,5 dl stark hårdost
med god smak, tärnad
1 msk salt
1 msk hackad färsk
timjan
1 tsk svart peppar
Gör så här:
Blanda havregryn,
ströbröd, salt, peppar och timjan. Tillsätt mjölk och låt svälla i ca 10 min. Blanda
i färsen och blanda till en jämn smet. Blanda i osttärningarna. Smörj en
ugnsfast form. Forma en limpa av smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen
i 30-40 min i 175°. Låt limpan vila i 5-10 min. Servera med kokt potatis eller
potatismos, sallad och tsatsiki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.