fredag, juni 27, 2014

Rosensaft

 

Rosensaft har en härlig mild sommarsmak. Vid servering blanda den koncentrerade rosensaften med kallt vatten. Det är också gott att blanda den koncentrerade saften med kallt vitt vin eller med bubbelvatten! Dekorera gärna glaset med rosensocker.

Till ca 3 liter färdig rosensaft behöver du:

Rosenblad från ca 70 medelstora rosor
18 dl strösocker
2,5 l vatten
2 citroner
30 g citronsyra

Gör så här:
Tvätta och skiva citronerna. Varva rosenblad, skivade citroner, strösocker och citronsyra. Koka vattnet och häll det kokande över alla ingredienserna. Rör om noga. Låt stå och dra i tre dygn på ett svalt ställe. Rör om dagligen så att sockret riktigt löses upp. Sila upp saften och häll i rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp.

För bäst och längre hållbarhet förvara saften i frysen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.