tisdag, oktober 22, 2013

Yoghurt



Vi äter mycket yoghurt. Det är både gott och nyttigt. Yoghurt innehåller massor med nyttiga bakterier. Att göra egen yoghurt är inget svårt. Det enda man behöver är mjölk, lite vispgrädde och yoghurt. 

Ingredienser:
10 dl standardmjölk
1-3 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt (eller gärna turkisk yoghurt)
Gör så här:
Värm mjölken och vispgrädden till 37 grader (fingervarmt).
Lägg yoghurten i en behållare med lock. Häll i mjölken väldigt försiktigt. Lägg på locket. Täck behållare med en filt för att hålla kvar värmen och låt stå i ca 12 timmar. Förvara sedan den tjocka och krämiga yoghurten i kylen under ytterligare ca 12 timmar. Ju längre yoghurten får stå, desto mer mjölksocker äter bakterierna upp. Nu är den redo att ätas.

Den sista deciliter yoghurt kan användes till nästa omgång. Om yoghurten inte blir lika krämig längre kan du börja då om med ny yoghurt.

3 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.