Det är himla enkelt att baka eget tortillabröd och de blir mycket goda. Jag provdade det här receptet med både majsmjöl och vetemjöl. Receptet ger ca 12 stycken.
3 dl vetemjöl
2 dl majsmjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 dl olja
1 dl vatten
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda vetemjöl,
majsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt oljan och vatten. Rör allt
till en smidig deg. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Forma dessa till bollar
och låt dem vila under en ren bakduk ca 30 minuter. Kavla ut varje boll på en
lätt mjölad arbetsbänk till rundlar, ca 15 cm i diameter. Stek bröden i en het stekpanna
ca 1 minuter per sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren
handduk då håller de sig mjuka och varma till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.