fredag, september 27, 2013

Kyckling med ingefära


Den här maträtten går snabbt att göra. Det tar ca 20 minuter att laga. Servera kycklingen gärna med ris och kokta grönsaker som sparris och sockerärtor. Till 4 portioner behöver du ha:

500 g kycklingfiléer
2 gullökar, skivad
5 st vitlöksklyftor
4 msk riven färsk ingefära
salt och svartpeppar
1 msk gurkmeja
Olja 

Strimla kycklingfiléerna. Skala och klyfta löken. Värm olja i en stekpanna. Fräs kyckling och löken i oljan i några minuter. Krydda med gurkmeja, salt och svartpeppar. Fräs på svag värme tills kycklingen är genomstekt. När kycklingen är nästan klar tillsätt färsk ingenfära och pressa i vitlök.




4 kommentarer:

  1. Det låter enkelt och gott! Har precis fått torshikrydda av en arbetskamrat och ska testa att göra en rejäl laddning i helgen och hoppas att det blir gott. Ser verkligen fram emot att testa. Trevligt att läsa din blogg! Mvh Anna Liljeros

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt Anna att du ska göra torshi, berätta gärna vad du tycker sedan. Jag är glad att du tycker att det trevligt att läsa bloggen och det ger mig energi :) Hälsningar Aseel

      Radera
    2. Idag äter vi din kyckling med ingefära. Gott! -och roligt att utöka receptbanken! ... och så öppnade jag en torshiburk redan idag. Smakar utmärkt men är fortfarande mer inlagda grönsaker än torshi :) De andra burkarna ska få vänta tills söndag innan de åker in i kylen. Jag var lite orolig att ättika/vatten inte täckte grönsakerna ordentligt i alla burkarna, men det doftar gott och smakar gott.. lättnad!

      Radera
    3. Kul att ni lagar maten och att ni tycker att det är gott. Du kan ha någon tyngd (en mindre sten, en tallrik beroende på hur stor burken är) på grönsakerna så sjunker de och då täcker ättikan allt.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.