Den här salladen
är en favorit. Den passar utmärkt till picknick, buffémat eller till
kräftskivan. Tål man inte nötter så är det bara att hoppa över dem. Till
salladen kan man servera pesto och oliver. Till 4 portioner behöver du:
250 g valfri
pasta
50 g sallad
(gärna ruccola eller spenat)
1 kruka basilika
½ dl olivolja
½ lök efter smak
(rödlök, purjolök, eller färsk lök)
4 tomat
1 pkt fetaost
(150 g), i mindre bitar
1 dl pinjenötter
salt
peppar
Gör så här:
Koka pastan och kyl den snabbt under
rinnande kallt vatten. Blanda med lite olivolja så att det inte klibbar. Skär
ner grönsakerna och blanda samtliga ingredienser tillsammans med pinjenötterna.
Ringla över resten av oljan. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.