lördag, januari 05, 2013

Underbar kardemummakaka



Jag älskar kardemumma. Det är en underbar krydda som passar utmärk i bakning och matlagning. I mitt skafferi brukar jag ha både hel kardemumma och kardemummakärnor. Jag använder hel kardemumman och malar den så har jag malen kardemumma. Jag använder kardemummakärnor och stöter dem i en mortel så får jag stött kardemumma. 

Jag har bakat en underbar kardemummakaka som är väldigt enkel att baka. Den här väldoftande kardemummakakan blir godast med nystött kardemumma. Kakan är utan ägg och passar väl på månadens sötsak som är just mjuka kakor.



Till en kaka:
4 msk smält smör
3 dl strösocker
4 dl mjölk
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl solroskärnor
3-4 tsk malen kardemumma (gärna grovstöttakärnor)
Flagad mandel att strö över kakan

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll i en smörad och bröad ungsform. Strö över flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.




7 kommentarer:

  1. Åh så gott, älskar kardemumma. Hade det i min mjuka kaka också... med päron.

    SvaraRadera
  2. Älskar doften av kardemumma och nybakade kakor

    SvaraRadera
  3. Kakan ser jätte god ut och verkar lättgjord vilket alltid är ett plus! :)

    SvaraRadera
  4. Takk for oppskrift, kaken ble kjempegod! :-)

    Hilsen Hedda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att det blev bra! Tack att du berättar det :)
      Varma hälsningar

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.