söndag, januari 13, 2013

Saffransris


Saffransris passar utmärkt till fisk och kött. Saffransmaken förhöjer upplevelsen. Jag brukar laga riset till fest och då brukar jag garnera riset med russin, mandel och berberisbär på samma sätt som för festris

5 dl basmatiris
5 dl vatten (eller 7 dl kyckling- eller köttbuljong)
5 msk olja
2 tsk salt
5 g saffran

Blötlägg saffran i lite vatten tills det upplöses. Värm lite om det behövs. Tvätta riset och lägg i blöt. Häll bort blötläggningsvattnet. Värm oljan, häll i riset och stek under omrörning. Tillsätt vatten, salt och saffran. Koka med lock. När vattnet har kokat bort sänk temperaturen till den lägsta och rör om. Låt stå på lägsta temperaturen med lock i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.