söndag, januari 27, 2013

Kyckling med mango och ingefära


Idag blev det kycling med mango och ingefära. Receptet kommer ifrån mamma. Helt underbart gott är det tycker jag tack vare kombinationen av sötman från mangon, syran från citronen och de skarpa smaken från ingefäran. Mamma brukar servera det med ris

1 kg färska kycklingklubbor eller kycklingben
5 st medelstora potatisar
1 st stor gul lök, skald och strimlad
Dressing:
1 msk riven färsk ingefära
saft från 1/2 citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk rapsolja
1/2 mango

Gör så här:
Dressing: Skala mangon med vass kniv. Riv mangoköttet i ett rivjärn och spara kärnan. Blanda med ingenfära, citronsaft, salt, svartpeppar och rapsolja.
Skölj kycklingen noga. Lägg i en ungsform, gärna med lock. Skala och klyfta potatisarna. Blanda med kycklingen. Tillsätt lök och mangokärnan. Blanda med dressingen. Låt stå i kylen i 30 min eller mer. Ställ ungsformen med lock på eller täck med aluminiumfolie i nedre delen av ungen på 200 grader i ca 1 timme. Ta bort locket eller folien, ställ ugnen på grill i ca 10 minuter så kycklingen får en fin yta. Vid servering ta bort mangokärnan.




4 kommentarer:

  1. Måste bara säga hej! Jag är så glad att jag hittat en sådan annorlunda (för mig :-)) spännande matblogg! Bor faktiskt också i Link. och är lika gammal som dig! Har två pojkar. Ska bli jätteroligt att läsa om irakisk mat och jag ser fram emot att prova det spännande kycklingreceptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan Åsa,
      Kul att du uppskattar bloggen. Roligt att du är också från Link och är lika gammal :) Hoppas att du kommer att ha glädje av recepten.
      Varmt välkommen!
      Aseel

      Radera
  2. Jag lagade kycklingen i förrgår, och den var helt fantastisk god. Jag länkar till ditt recept från min blogg, hoppas det var ok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad roligt att du lagade kycklingen och att du tyckte att den blev god. Självklart att du får länka till min blogg. Hoppas att du hittar flera recept som du gillar :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.