söndag, juni 24, 2012

Grillade kycklingbitar


Att grilla kyckling är himla gott. Marinera kycklingen gärna över natten. Servera gärna med tabboule, humus, burgulsallad och potatissallad.

Till 4 portioner:
1,5 kg kycklingbitar t.ex. kycklingfile, kycklingklubba, kycklinglår eller kycklingvingar

Marinad:
0,5 dl olja
1 msk salt
1 msk svart peppar
1 msk chilipeppar
2 finriva vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
saft från 1 citron

Gör så här:
Rör ihop marinaden. Skölj kycklingen. Lägg allt i en dubbelpåse eller bunke och arbeta in marinaden med händerna innan du ställer kycklingen att marinera några timmar (eller över natten) i kylen. Sedan är det bara att grilla, ugnsteka eller steka kycklingbitarna över grillen eller i ugnen på 200° i ca 40 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hej. Kan du lägga ut inlägg om adas soppa på ett irakiskt sätt både med köttbitar och kyckling. skulle vilja veta mer av grytor och sånt man kan bjuda på när man får gäster. Tack för mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj glömde även fråga om irakiskt/arabisk kaffe Och te hur ni gör med de

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.