Att grilla kyckling är himla gott. Marinera kycklingen gärna över natten. Servera gärna med tabboule, humus, burgulsallad och potatissallad.
Till 4 portioner:
1,5 kg kycklingbitar t.ex. kycklingfile, kycklingklubba, kycklinglår eller kycklingvingar
Marinad:
0,5 dl olja
1 msk salt
1 msk svart peppar
1 msk chilipeppar
2 finriva vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
saft från 1 citron
Gör så här:
Rör ihop marinaden. Skölj kycklingen. Lägg allt i en dubbelpåse eller
bunke och arbeta in marinaden med händerna innan du ställer kycklingen att
marinera några timmar (eller över natten) i kylen. Sedan är det bara att
grilla, ugnsteka eller steka kycklingbitarna över grillen eller i ugnen på 200°
i ca 40 minuter.
Hej. Kan du lägga ut inlägg om adas soppa på ett irakiskt sätt både med köttbitar och kyckling. skulle vilja veta mer av grytor och sånt man kan bjuda på när man får gäster. Tack för mig
SvaraRaderaOj glömde även fråga om irakiskt/arabisk kaffe Och te hur ni gör med de
Radera