söndag, februari 05, 2012

Inlagda grönsaker - Torshi - dag 1

 
Inlagda grönsaker serveras som tillbehör. Det finns många varianter på inlagda grönsaker. Receptet nedan är enligt min mamma. För att få en stark inläggning lägg i färsk hel chili efter smak. Grönsakerna kan förvaras i kylen länge. När grönsakerna är uppätna använd spaden till nästa inläggning. Torshi är enkelt att göra men det tar tid då grönsakerna ska stå ett tag. Vi tar ett steg i taget. Idag börjar vi med steg 1:

¼ vitkålshuvud (ca 250 g)
3 stora morötter
150 g blomkålsbuketter
150 g kålrot
2 dl salt
5 msk gurkmeja
3 msk curry
1 msk chilipeppar
10 dl äppelcidervinäger

Gör så här:
Skala morötter och kålrot och skiva i centimetertjocka längder. Hacka vitkålen i centimetertjocka skivor. Skölj blomkålsbuketterna. Lägg alla grönsaker i en djup skål. Salta grönsakerna och låt stå i rumstemperatur i ett dygn.

Vi hörs imorgon om nästa steg.


8 kommentarer:

  1. Hej,
    Jättefin blogg du har, du är riktigt duktig på att ta fina bilder på maten!

    Du och jag bloggar lite i samma område :-) Jag bloggar om all mat jag gör men det blir en hel del irakiskt då jag är gift med en man från irak.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Hej Hanna,
    Kul att du gillar bloggen. Kul att du också bloggar om samma område. Jag ska kika på din blogg
    Ha en trevlig kväll :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott gott, men vart tog oliverna vägen?

      Radera
    2. De får man lägga in sista dagen om man vill ha med dem :)

      Radera
  3. Hej är det inte väldigt mycket salt i receptet? Ska det sköljas bort innan man lägger det i burkar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej
      Det behövs så mycket salt, grönsakerna drar åt sig saltet. Inegn sköljning. Du kan minska saltmängden om du tycker att det verkar mycket. Berätta gärna hur det blir så jag vet :)
      Lycka till!

      Radera
    2. Tack för ditt svar. i morgon har det gått 4 dagar så då ska jag provsmaka. har du något förslag på inlagda paprikor? de är ju billiga nu.

      Radera
    3. Nu har jag provat. nästa gång ska jag skölja bort saltet. det blev gott men alldeles för salt.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.