lördag, februari 25, 2012

Curryfiskgryta


Vi fick tag i färsk torsk idag så till middagen lagade jag en härlig curryfiskgryta tillsammans med burgul. Den här grytan smakar annorlunda beroende på vilken fisk man använder. Jag brukar använda lax eller torsk. Grytan smakar härligt oavsett fisksorten tack vare kombinationen av kardemumman och curryn. Idag serverade vi burgul till det eftersom barnen var sugna på det. Jag tycker att det smakar godast med ris till. Bröd passar också alldeles utmärkt. Till 4 portioner behövs:

ca 400 g fasta fiskfiléer (gärna lax)
1 msk salt
2 msk curry
5 kardemummakärnor
2 msk tomatpuré
3 dl hackad bladpersilja
6 gula lökar, skivade i halvringar
2 purjolökar, skivade i ringar
1 dl olja
½ dl äppelcidervinäger
5 dl vatten

Gör så här:
Stek lök och purjolök i olja tills den mjuknar lite. Tillsätt persilja, curry och salt. Krossa kardemummakärnorna till grova bitar i en mortel. Tillsätt de krossade kardemummakärnorna och tomatpuré och rör runt. Täck botten av en gryta med halva blandningen, lägg fisken och täck sedan med resten av blandningen. Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll på i grytan. Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter, eller tills fisken är mjuk.

2 kommentarer:

  1. Som vanligt ser din mat jättegod ut!! Hoppas du haft en trevlig helg! /Emma

    SvaraRadera
  2. Hej Emma, det var ett tag sedan. Jag har haft en skön helg. Hoppas att du också har haft en trevlig helg. Kul att tycker att maten ser gott ut, det värmer :)
    Aseel

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.